Munnikenheiweg 26
4879 NG Etten Leur
Telefoon: 076 5012496

 
  Peeters & ten Kley Etten Leur Peeters & ten Kley
Home > daken en goten

Peeters & ten Kley voor uw dak en goot werkzaamheden.

Dit is een minder bekend onderdeel van Peeters & ten Kley omdat dit eigenlijk pas ontwikkeld is, het gaat hier dan niet om  normale daken maar om de wat specialere daken zoals een leien daken, ook doen wij voor u zinken goten maken een plaatsen.

Om u een goed idee te geven om wat voor soort daken en goten het nu gaat hebben we een kleine selectie gepakt van de verschillende soorten leien daken en zinken goten.

Zinkwerk

Als loodgieters bedrijf zijn wij ook actief in het plaatsen en repareren van zink werk.

Voor het leveren en plaatsen van zinken goten zijn er meerder mogelijkheden zo kan er gekozen worden uit de standaard maten en pasvormen, maar er kan ook gekozen worden voor speciale pasvormen die speciaal naar uw wens gemaakt wordt.

Voor het afvoeren van het water zijn er ook meerdere mogelijkheden, zo zijn er standaard pvc regenpijpen in meerdere kleuren te verkrijgen. Echter wilt een mooi geheel dat de goten doorzet in de regenpijpen, kan er ook gekozen worden voor zinken regenpijpen in zowel ronde maten als in vierkanten maten. Dit geheel zorgt ervoor dat een straks afgewerkt geheel krijgt dat jaren lang meegaat.

Buiten zinken goten en afvoerpijpen zijn er natuurlijk ook zinken afwerklijsten die u kunt gebruiken voor het afwerken van verschillende dakranden of misschien wel muur afdekking. Een afwerklijst zal dan ook altijd speciaal voor u opgemeten en gemaakt worden.

Al het zinkwerk zal uitgevoerd worden in hoogwaardig zink, per toepassing kan er gekozen worden voor verschillende diktes van de plaat.

Leien daken

Voor een leien dak zijn 2 verschillende mogelijkheden zo kan er gebruik gemaakt worden van natuurleien en van vezelcement leien.

thnatuurlei.jpgNatuurleien

De natuurlei word in landen als Spanje en Noorwegen verkregen uit leigroeves en is een echt natuur product, dit is dan ook de reden dat het een kostbaar maar zeer duurzaam product is. Natuurleien zijn dan ook maar in beperkte kleuren te verkrijgen omdat het een natuurlijk kleur proces is. Een voorbeeld van natuurleien ziet u in de foto hiernaast, dit zijn de ruwe onbewerkte vormen.

thdaknleien.jpg>Hiernaast is een afbeelding weergegeven van een dak dat bedekt is met natuurleien. De leien kunnen op 2 manieren worden vast gemaakt, zo kunnen de leien door middel van spijkers vast gezet worden op leilatten dit zorgt voor een strak en glad dak. Maar er kan ook gekozen worden voor koperen of roestvrijstalen  leihaken, deze leihaken worden op de leilatten gemonteerd waarna de leien erin gehangen worden.

Een opmerkelijk feit zit hem niet zo zeer in de prijs maar in de garantie die geboden word op een leiendak,namelijk 40jaar op breuk van de leien.

Vezel cement leien.

Een steeds meer gebruikt alternatief voor natuurlei is de vezelcement lei, dit is een lei die opgebouwd is uit kunststofvezels die door cement zijn gemend, dit zorgt voor sterke maar goedkopere lei, terwijl het aanzicht gelijk blijft.

Doordat de leien met een vezelcement samenstelling gemaakt worden kunnen ze in een grote variatie van verschillende kleuren verkregen worden.

Hiernaast is en kunststoflei afgebeeld ter verduidelijking van de gelijkenis met een natuursteenlei

Zinken goten

Bij het plaatsen van daken en de afwerking van dit horen natuurlijk ook de goten, ook deze kan Peeters & ten Kley voor u leveren en plaatsen.>

De zinken goten worden gemaakt uit hoogwaardig materiaal en worden per adres apart opgemeten en gemaakt, zodat altijd de juiste pasvorm word gegarandeerd.

Voor meer informatie over wat wij u te bieden hebben met betrekking tot daken en goten kunt u natuurlijk contact met ons opnemen door hier te klikken