Munnikenheiweg 26
4879 NG Etten Leur
Telefoon: 076 5012496

 
  Peeters & ten Kley Etten Leur Peeters & ten Kley
Home > geschiedenis

Hier vind u een kort overzicht over geschiedenis van het bedrijf

HondenkarDe officiële geschiedenis van Peeters & ten Kley begint in 1934 wanneer “Peeters” het bedrijf “Van Haperen” overneemt, het is een klein bedrijf dat handelt in kolen en turf. De kolen worden dan huis aan huis gebracht door middel van een hondenkar en de paard en wagen. In deze jaren groeit het bedrijf uit naar een van de grotere kolen bedrijven in de regio en levert “Peeters” aan veel gezinnen in Etten en De Leur.

Na enkele jaren gaat het bedrijf verder in de tweede generatie Peeters, en heeft dit als gevolg dat er een extra dienst bij genomen word, namelijk het leveren van olie voor de olie kachels.

PaardenwagenDe tijden worden nu wat rustiger en al hoewel er op dat moment nog steeds veel kolen en olie kachel zijn besluit “Peeters” er ook loodgieters werk en CV werk bij te gaan doen. Voor deze uitbreiding werd er gekozen voor een nieuwe naam, en zo was in 1969 “Peeters WarmteCentrum” een feit.

Peeters warmte centrum was de laatste generatie van Peeters die nog kolen en olie verkocht, maar door de sterke opmars van de cv-ketel werd dit steeds minder en werd de vraag naar cv-ketels en de aanleg daarvan alleen maar groter. Door de steeds groter wordende vraag werd er naast “Peeters Warmtecentrum” ook “Peeters Installatiebedrijf” opgericht door de zoon van Peeters, de derde generatie Peeters was nu echt een feit.

OliewagenIn 1993 is “Peeters Installatiebedrijf” daadwerkelijk ook een apart bedrijf geworden dat gespecialiseerd was in de aanleg en onderhoud van CV-ketels en loodgieters werk. Bij dit nieuwe bedrijf werd er ook besloten om de vestiging te veranderen. “Peeters Installatiebedrijf” verhuist naar het industrieterrein Vosdonk op de Munnikenheiweg. Vanuit deze locatie is het bedrijf nu al weer enkele jaren actief en werkt het al weer jarenlang samen met de Woonstichting in Etten-Leur, buiten deze klant zijn er ook vele particuliere klanten waar er een goede samenwerking mee is.

In 2003 is er een nieuwe samenwerking aangegaan met een nieuwe buitenstaander Dhr. ten Kley, dit omdat het bedrijf te groot werd voor Dhr. H Peeters om het alleen nog te kunnen behappen, deze nieuwe samenwerking heeft er voor gezorgd dat het bedrijf wederom kon groeien en nieuwe klanten kon werven. Door de groei is er ook een uitbreiding van de werkzaamheden, zo horen dakwerken, zinken goten, en koelinginstallaties zoals airco’s nu ook tot de aangeboden diensten. Ook is er een nieuwe naam gekomen “Peeters & ten Kley” is de nieuwe naam waar Peeters Installatiebedrijf onder verder gaat.

Anno 2006 is “Peeters & ten Kley” nog steeds actief in de cv installaties met een steeds groeiend klantenbestand en een samenwerkingsverband met “KTB” in Roosendaal. Door deze samenwerking kan “Peeters & ten Kley” zowel uw nieuwbouw werkzaamheden als uw onderhoud verzorgen zodat u verzekerd blijft van de goede kwaliteitsdiensten waar u door de jaren vertrouwd mee bent geworden.

Enkele diensten die Peeters en ten Kley voor u kan uitvoeren:

  • Levering en montage Centrale Verwarming installaties
  • Levering en montage Airconditioning
  • Onderhoud Centrale Verwarming installaties
  • All-in contracten
  • LoodgieterijOnze nieuwe bus
  • Projectmatig onderhoud
  • Dak en Goot werken
  • Levering en montage Gas en hout haarden